Spaghetti z mięsem mielonym
Składniki:
opakowanie ulubionego makaronu spaghetti,
0,5 kg mięsa mielonego wołowego,
1 duża cebula,
kilka ząbków czosnku,
passata pomidorowa,
oliwki,
oliwa,
ser chedar,
sos sojowy,
przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, gałka muszkatałowa, sól, pieprz, bazylia, oregano, płatki drożdżowe, liście laurowe, ziele angielskie.
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić w piórka, poddusić na patelni, dodać przyprawy, bez płatków drożdżowych, i jeszcze chwilę poddusić. Dodać mięso, podsmażyć. Zalać passatą, dodać czosnek, sos sojowy, pokrojone oliwki, dusić aż smaki się połączą, chwilę przed końcem gotowania dodać płatki drożdżowe, doprawić do smaku. Makaron ugotować, polać sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz