Kasza orkiszowa z warzywami
Składniki:
2 torebki kaszy orkiszowej,2 marchewki,
1 średni seler,
2 pietruszki,
seler naciowy,
kukurudza,
fasolka szparagowa,
1 duża cebula,
3 ząbki czosnku
sos sojowy,
bulion,
papryka słodka,
pieprz,
olek kokosowy.
Przygotowanie:
Kaszę orkiszową ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cebulę i warzywa pokroić w kostkę.
Rozgrzać głęboką patelnię lub wok, dodać łyżkę oleju kokosowego, wrzucić cebulę, marchew, seler, pietruszkę, seler naciowy, fasolkę szparagową, podsmażyć na dużym ogniu cały czas mieszając (ok. 5 min.). Podlać bulionem, dodać kukurydzę, paprykę słodką, pieprz, sos sojowy, przeciśniety przez praskę czosnek. Dusić do miękkości.
Na koniec warzywa wymieszać z kaszą.
W wersji dla lubiących mieso można dodać boczek wędzony ( jak na zdjęciu powyżej ).
Komentarze
Prześlij komentarz