Kasza orkiszowa z warzywami


 

Składniki:

2 torebki kaszy orkiszowej,
2 marchewki,
1 średni seler,
2 pietruszki,
seler naciowy,
kukurudza,
fasolka szparagowa,
1 duża cebula,
3 ząbki czosnku
sos sojowy,
bulion,
papryka słodka,
pieprz,
olek kokosowy.


Przygotowanie:

Kaszę orkiszową ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę i warzywa pokroić w kostkę.
Rozgrzać głęboką patelnię lub wok, dodać łyżkę oleju kokosowego, wrzucić cebulę, marchew, seler, pietruszkę, seler naciowy, fasolkę szparagową, podsmażyć  na dużym ogniu cały czas mieszając (ok. 5 min.). Podlać bulionem, dodać kukurydzę, paprykę słodką, pieprz, sos sojowy, przeciśniety przez praskę czosnek. Dusić do miękkości.
Na koniec warzywa wymieszać z kaszą.
W wersji dla lubiących mieso można dodać boczek wędzony ( jak na zdjęciu powyżej ).


Komentarze

Najpopularniejsze na blogu