Naleśniki z kaszą gryczana i szpinakiem

 

Składniki:

nadzienie:
2 torebki kaszy gryczanej białej,
ser feta,
szpinak mrożony lub świeży,
1 duża cebula,
2 jajka,
pieprz.

Ciasto:
mąka,
mleko,
2 jakja,
sól

Przygotowanie:

Składniki na ciasto wymieszać tak, aby powstała masa o konsystencji gęstej śmietany.
Usmazyć naleśniki.
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni. Szpinak pokroić lub rozmrozć.
Do ugotowanej kaszy dodać cebulę, szpinak, jajka, ser feta, pieprz, wymieszać.
Naleśniki posmarować nadzieniem z kaszy i zawinąć w rulon, obsmazyć na patelni, podawać z ketchupem ( "Słodka Ania" lub "Krzepki Radek" firmy Rybak).

Komentarze

Najpopularniejsze na blogu