Zupa - krem z pieczarek
Składniki:
ok. 250 dag pieczarek,
1-2 sery camembert,
1 pietruszka,
1 marchewka,
2 cebule,
2 ząbki czosnku,
3 ziemniaki,
oliwa,
Przyprawy: włoszczyzna kostka (https://sklepagnex.pl/pl/p/Wloszczyzna-kostka-200g/1098), sól, pieprz, imbir, gałka muszkatałowa, papryka słodka, papryka ostra.
Sposób przygotowania:
Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać, pokroić w kostke, zalać wodą, dodać włoszczyznę i ugotować. Dodać czosnek i przyprawy.
W międzyczasie obrać i pokroić cebulę, zeszklić na oliwie, dodać umyte i pokrojone pieczarki.
Gdy pieczarki odparują, dodać je do warzyw i gotować jeszcze ok. 10 min.
Dodać pokrojony na kawałki ser camembert. Zmiksować.
Komentarze
Prześlij komentarz