Schabowy w suszonymi pomidorami i serem kozim

Składniki:

30 dag schabowego bez kości,
suszone pomidory,
ser kozi w plastrach,
oliwa,
przyprawy: czosnek granulowany, tymianek, papryka czerwona, lubczyk, cząber, estragon, sól, pieprz.



Przygotowanie:


Mięso pokroić na kotlety o grubości ok 2 cm. Przekroić wzdłuż na połowę i potłuc tłuczkiem. Powstanie dość spory kotlet.
Wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą i naprzeć przygotowane wcześniej kotlety.
Można odstawić na godzinę lub na noc do lodówki.
Suszone pomidory pokroić, położyć na kotlet. Na pomidory położyć plaster sera koziego.
Kotlety złożyć na pół, przełożyć do formy i piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. ok 30 min.


Komentarze

Najpopularniejsze na blogu