Placki z resztek ziemniaków, brokuła i szpinaku
Składniki:
ok. 200 dag resztek ziemniaków ugotowanych,
kilka różyczek brokuła ugotowanego,
ok. 200 dag szpinaku mrożonego lub świeżego,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
2 jajka,
ser chedar,
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, zioła powansalskie.
Sposób przygotowania:
Szpinak rozmrozić, jeżeli używamy świeżego pokroić i podsmażyć na oliwie. Jeszcze ciepłe ziemniaki i brokuły przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko połączyć, dodać jajka i przyprawy, ser chedar zetrzeć na tarce o małych oczkach wg uznania.
Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć nieduże plaki, aż się zrumienią.
Komentarze
Prześlij komentarz